V úterý 30.5. přivítal starosta města Petr Vychodil členy žákovského parlamentu 5. - 9. třídy ZŠ Králův Dvůr. Setkání proběhlo v obřadní síni místního zámku. Po úvodním slovu starosty o historii našeho města, současnosti a plánech do budoucna se rozpoutala diskuse. Žáci kladli otázky, které je zajímaly. Diskutovalo se o financování, nákupním...

Čeká nás výročí školy, a proto se k nám přidejte a pomozte vytvořit tematickou báseň. Zapojit se mohou všechny děti. Vítaná je i pomoc rodičů a sourozenců. Básně budou pak vyvěšeny na nástěnce.

Den učitelů

23.05.2023

Na Den učitelů připravili aktivní parlamenťáci přání pro svoji třídní paní učitelku.

Knihobudka

02.01.2023

Rozhodli jsme se do naší školy pořídit knihobudku. Polici, kde můžeme odložit pro vás již nepotřebné knížky, které mohou sloužit dál. Každý má možnost si knihu zapůjčit, prohlédnout, přečíst a zase vrátit. Pokud máte doma přebytečné knížky, určitě se jim v naší knihobudce bude líbit. Děkujeme za spolupráci.

V pátek 9.12. se zástupci žákovského parlamentu zúčastnili setkání pro obyvatele Domova s pečovatelskou službou. Předvedli zde autorské divadélko žákyně 4.třídy o vánočním příběhu. Také předali vytvořená vánoční přání a popřáli vše nejlepší do nového roku.

Betlém

02.12.2022

Blížil se čas Vánoc, kdy si připomínáme narození Ježíška. K Vánocům neodmyslitelně patří i Betlém. Jeden takový jsme s pomocí spolužáků vytvořili. Jako parlamenťáci jsme zvládli chlév a hlavní postavy. Každý se pak mohl zapojit a přidat postavičku na cestu za Ježíškem. Betlém je umístěn ve vestibulu školy, kde si ho může každý prohlédnout.

Společně se nám podařilo vyzdobit školu adventním motivem. Zapojily se skoro všechny třídy školy. Parlamenťák měl k dispozici jednotné šablony, bylo pak na každém, jak se úkolu ujme. Myslím, že se nám všem výtvory velmi povedly.

V úterý se uskutečnily první schůzky žákovského parlamentu. Sudý týden se sešly 1.-4.třídy, lichý týden 5.-9. třídy. Vyprávěli jsme si o akcí loňského roku. Diskutovali jsme nad možnými akcemi pro tento školní rok. Povídali jsme si, co je úkolem parlamenťáka. Tvořili jsme skupinovou práci : ,,Ideální parlamenťák".

Školní kvíz

27.06.2022

Žákovský parlament si na konec školního roku připravil pro žáky školy kvíz, ve kterém mohli najít kromě všeobecných otázek i otázky týkající se školního parlamentu, školy či města. Na konci roku byl vyhlášen a odměněn vždy nejlepší žák z každé třídy.

Žákovský parlament Králův Dvůr 
parlament@zskd.cz 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky